Home Future Technologies Scule de prelucrare
Scule de prelucrare

Scule de prelucrare

0

Guhring a făcut senzație la EMO 2017

La expoziția AMB din Stuttgart, Gühring a prezentat la noua lui  familie de scule ,,Grooving Systems’’, (o completare  in domeniul strunjirii/ canelării)  mai multe  sisteme noi de prelucrare:  sistemele104 și 106  pentru canelare radiala canelare frontala,  filetare si broșare precum și sistemul 305, plăcute  interschimbabile pentru prelucrarea interioara și exterioară.

La EMO 2017,  au fost adăugate in programul de livrare,  de către  producătorul german de scule așchietoare,  la aceiași familie de scule Plăcute, suporți/ capete de prindere.

Nivelul tehnic  ridicat – de la producția proprie de carbura până la acoperirea finala proprie, dezvoltarea și proiectarea proprie, precum și serviciile pentru  clienți lui  prestate prin  specialiștii săi  în produse – fac ca sistemele de canelare  Gühring să fie unice.

Noua linie Ratio®

În ceea ce privește frezarea, Guhring a fost dornică să-și etaleze noua linie Ratio®. Cu o geometrie de eboșare  optimizata, un profil care asigura o evacuare optimala a așchiei, o divizare asimetrica si o fragmentare mai buna  de așchie. La acestea  sunt de așteptat presiuni reduse la taiere comparativ cu sculele clasice si o durabilitate mult mai mare. Această acțiune de tăiere mai ușoara permite ca Ratio® să funcționeze în mod excepțional la mașinile-unelte cu putere redusă sau la mașinile cu fixare mai  instabilă.

În familia  Ratio® este extrem de populară seria RF100 Diver a frezelor, care a fost îmbunătățită și pentru aceasta ediție. Sculele au si  canale de răcire interne optimizate pentru găurire, frezare  în rampă, semi –  finisare și finisare. Acest tip de scule, in plus,  prin geometria de taiere pe frontal si periferia cilindrica optimizata, ușurează mult procesul de găurire si de plonjare conducând la durabilitate mărita cu 40%. Ele sunt gândite pentru operații de : găurire, frezare in rampa, frezare de canal, eboșare, finisare, la clienți cu cerințe variabile, care le pot exploata in condiții de HPC,HSC.

Scule de filetare PIONEX

EMO 2017 a marcat, de asemenea, și apariția noii generații de scule  de filetare PIONEX. Această linie tarozi de  deformare  de înaltă performanță încorporează o nouă geometrie de deformare  care generează un cuplu cu  30% mai mic, in procesul de lucru. Sculele de filetare PIONEX se bazează pe un nou  tratament finisare al suprafețelor combinat  cu o acoperire TiCN care conduc la o rezistenta mare la uzura. La acestea se adaugă o îmbunătățire considerabila a efectului de lubrifiere in proces prin optimizare formei  canalelor existente pe scule. Cele de mai sus conduc, in mod logic, la o durabilitate mărita si o calitate de suprafața mult îmbunătățita pe reperul filetat.

Aplicații software

Guhring a venit  la EMO 2017cu  îmbunătățiri remarcabile si  în managementul  sculelor  bazate pe un software special. Sistemul GTMS este disponibil cu variantele TM 326, TM 426 și TM 526 complet modernizate constructiv, toate având ca scop principal administrarea si  furnizarea automata  de scule( noi si reascuțite) către procesul de producție in mod  eficient din punct de vedere al costurilor și economii ușor  vizibile pentru utilizatorul final. Software-ul Guhring Tool Management permite un control al stocurilor minime necesare, a consumului permanent in timp real pe diferite criterii, analizarea si   raportarea tuturor datelor de mișcare a sculelor, accesoriilor și costurile fiecărui proces în parte. Prin GTMS, propunerile de comandă( scule noi ,recondiționate , accesorii) pot fi făcute automat către furnizor, consumul poate fi monitorizat și gestionat continuu pe  fiecare mașină, reper prelucrat, departament sau chiar operator de MU.