Home News Liebherr LP100-rapid, puternic şi flexibil
Liebherr LP100-rapid, puternic şi flexibil

Liebherr LP100-rapid, puternic şi flexibil

0

Liebherr LP100-rapid, puternic şi flexibil

Reducerea dimensiunilor este o tendință la modă în sectorul automobilelor. Motoarele devin din ce în ce mai eficiente și, prin urmare, mai mici și mai ușoare. Această nouă dimensiune a robotului portant Liebherr LP 100 oferă producătorilor de motoare și cutii de viteze multe opțiuni care să le permită găsirea propriilor soluții optime.

Noul robot este potrivit pentru utilizarea în categoria de greutate, incluzând capetele cilindrilor și carcasele cutiei de viteze, precum și unitățile alternative, cum ar fi motoarele electrice sau hibride, celulele de combustie sau componentele de dimensiuni similare. Opțiunea de a configura robotul în modurile “de mare viteză” sau de “încărcare ridicată” este una nouă şi duce la creşterea flexibilităţii modelului LP 100. Proiectarea robotului portant a fost adaptată pentru a satisface o gamă largă de cerințe moderne de producție.

Noul concept In-Line

“Noul design permite clienților noștri să aleagă un spațiu mai mare între colțuri, de exemplu.”, explică Martin Winterstein, directorul Global Business Development & Sales Channels Automation Systems din Kempten, Germania. “Cei care se ocupă de planificare au astfel opțiuni de proiectare și opțiuni de instalare suplimentare.” În zilele noastre, “conceptul inline”, cu căi lungi de rulare, domină liniile de producție.

Braţele se ocupă de transportul pieselor de prelucrat, precum și de încărcarea și descărcarea mașinilor. Sistemele de bandă transportoare pentru transportul pieselor sunt acum necesare doar într-o măsură mai mică. În plus, numărul de mașini acoperite de o singură platformă de încărcare crește, pentru a crește capacitatea de producție, la utilizarea minimă a sistemelor de automatizare. “Schimbările în designul liniei au consecințe asupra sistemului de automatizare: piesele de prelucrat trebuie să acopere distanțe mai mari la viteze mai mari”, explică Martin Winterstein. “Faptul că mașinile și centrele de prelucrare devin din ce în ce mai rapide determină, de asemenea, presiuni asupra timpului ciclului de producţie. Desigur, ținem cont de aceste tendințe în dezvoltarea robotului și oferim soluții precum versiunile de mare viteză. Aceste specializări noi (versiuni cu încărcătură ridicată și de mare viteză) se vor regăsi la modelele care vor fi fabricate în următorii doi ani. Prin urmare, Liebherr va fi capabil să ofere soluții de automatizare optime, eficiente din punctul de vedere al costurilor pentru toate industriile, fără limitări în ceea ce privește funcționalitatea și performanța.”, mai spune Winterstein.

Liebherr Manufacturing System 4.0

Sarcinile principale ale unui software de automatizare includ achiziționarea datelor de operare, planificarea producției, urmărirea pieselor și un sistem informatic bine pus la punct. Aceste module sunt disponibile cu noul Liebherr Manufacturing System 4.0 (LMS 4.0). Ele pot fi adăugate la un pachet care formează baza tuturor modulelor. Asta înseamnă că fiecare client primește soluția software corectă pentru sistemul său de automatizare.

Operarea simplă reprezintă o prioritate de vârf: o nouă interfață cu ghid grafic concentrează funcțiile într-un mod ușor de utilizat pe computerul gazdă și, dacă este necesar, permite controlul complet al producției. În plus, există interfețe cu cele mai comune sisteme ERP. Pentru modulul “Aplicație de urmărire a pieselor LMS 4.0”, piesele de prelucrat necesită coduri de identificare clare, cum ar fi coduri de bare sau coduri de matrice. Scanerele trebuie instalate la fiecare stație pentru a înregistra în mod continuu etapele de procesare și starea pieselor. Planificatorul de producție LMS 4.0 poate seta sarcini de producție statice sau dinamice, în funcție de necesităţi.

Atribuțiile externe – de exemplu, din SAP – pot fi, de asemenea, importate, ceea ce îi oferă utilizatorului flexibilitate atunci când planifică și gestionează misiunile. Aplicația de monitorizare a producției LMS 4.0 este utilizată pentru achiziția de date. Colectează datele de funcționare și starea stațiilor individuale, dar și disponibilitatea acestora. Dacă acest modul este instalat, utilizatorii pot folosi şi InfoMarket LMS 4.0. Acest modul vizualizează celula de producție: datele de producție și de operare pot fi solicitate pe un monitor mare, ținând seama de datele actuale sau istorice (inclusiv specificațiile țintă). Astfel, utilizatorul poate vedea oricând dacă celulele sunt active și dacă sunt îndeplinite specificațiile țintă.