Home News Interviu Nadine Crauwels, preşedinte Sandvik Coromant
Interviu Nadine Crauwels, preşedinte Sandvik Coromant

Interviu Nadine Crauwels, preşedinte Sandvik Coromant

0

Exclusivitate

Interviu Nadine Crauwels, preşedinte Sandvik Coromant

Unul din evenimentele așteptate cu nerăbdare de către ziariștii veniți de pe întreg mapamondul la expoziția EMO Hanovra din această toamnă a fost prima prezentare oficială a noului director general al Sandvik Coromant – Nadine Crauwels.

Ziariștii noștri au participat la prezentarea susținută de către doamna Crauwels și mai mult decât atât, s-au numărat printre puținii ziariști cărora li s-a acordat un interviu în exclusivitate.

Așadar, chiar dacă întrebările care am fi dorit să le adresăm au fost numeroase, programul încărcat al directorului general Sandvik Coromant nu a permis decât o scurtă întâlnire de zece minute:

Metal Working: Industria prelucrării metalelor este foarte avansată la nivel mondial, dar în Europa de Est și în România, în mod special, ne confruntăm cu o mulțime de probleme, inclusiv cele legate de modernizarea industriei autohtone. Sandvik Coromant are programe adaptate pentru fiecare regiune?

Nadine Crauwels: Dacă ne uităm la nivel global, avem diferite țări cu nivele diferite de dezvoltare, și cred că până la urmă contează felul în care implementăm tehnologiile. Cel mai important lucru este ca, oriunde ne-am afla, să facem un pas înainte și să tindem către cele mai bune opțiuni posibile. În fiecare țară unde suntem prezenți avem stabilite legături cu școlile și universitățile locale, deci oricine care este responsabil pentru o anumită piață poate colabora prin astfel de programe cu școlile și universitățile. Interacțiunea cu clienții și interacțiunea cu studenții fac parte din sarcinile zilnice de lucru ale organizației noastre în țara respectivă.

Metal Working: Intenționați să vă dezvoltați în România noi direcții, mașini sau doar unelte?

Nadine Crauwels: Este simplu să fabrici unelte, dar contează mult și cum le aplici, felul în care le contectezi de un anumit proces, de o anumită rutină. Unealta în sine nu are nici o valoare, reprezintă doar o mișcare, lucrează, taie, etc, deci nu este vorba doar despre ele, ci despre cum să le folosești în cea mai bună manieră posibilă. Deci noi preferăm să ne adresăm direct clienților noștri pentru a înțelege mai exact nevoile lor și întregul proces, materialele de care are nevoie, procesele, complexitatea componentelor. Uneltele reprezintă doar o metodă care ajută, dar contează mai mult felul în care sunt folosite mai departe.

Metal Working: Deja sunt prezentate tehnologii integrate și există programare în cloud, iar revoluția tehnologică numită Industria 4.0 este doar la început. Există nenumărate opțiuni pentru clienți de a alege un anumit echipament sau unealtă de tăiere. Cum vor putea alege totuși, chiar dacă vorbim de clienți din zone diferite ale lumii, cea mai bună soluție pentru propria afacere?

Nadine Crauwels: Totul se rezumă la cum te decizi să folosești acea unealtă, care este cel mai bun echipament în funcție de componentele sale, cum o folosești cel mai bine, cum o adaptezi nevoilor clienților. Acestea sunt numai câteva motive care ne îndeamnă să perfecționăm permanent interfața utilizată de către client. Lumea din jurul nostru se schimbă, iar noi trebuie să avem toate variantele disponibile pentru client, fie că acesta dorește să cumpere direct sau de pe internet. Și de asemenea, acesta trebuie să găsească la îndemână toate opțiunile și să poată să aleagă rapid cea mai bună variantă.

“Deci noi preferăm să ne adresăm direct clienților noștri pentru a înțelege mai exact nevoile lor și întregul proces, materialele de care are nevoie, procesele, complexitatea componentelor. Uneltele reprezintă doar o metodă care ajută, dar contează mai mult felul în care sunt folosite mai departe” – Nadine Crauwels, director general Sandvik Coromant