Home News EMO 2017
EMO 2017

EMO 2017

0

OKUMA a lansat noua serie LASER EX

Cu ocazia târgului EMO 2017, care a avut loc în Hanovra, Germania, Okuma a prezentat noua serie de super maşini multitasking LASER EX. Aceste maşini-unelte sunt recomandate pentru prelucrări de mare randament de frezare, şlefuire, lucrări de precizie cu laser, de acoperire. LASER EX  este dotată cu un laser de înaltă rezoluţie (LMD-Laser Metal Deposition).

Centrul de prelucrare verticală cu 5 axe MU-6300V LASER EX asigură o prelucrare laser stabilă, cum ar fi depunerea de material sau tratarea termică a pieselor  cu diametrul de până la 830 mm. Sistemul laser TRUMPF TruDisk, fiabil și puternic, și sistemul optic permit controlul precis  pentru diametre între 0,4 mm și ⌀8,5 mm. MU-6300V LASER EX poate utiliza până la patru pulberi diferite pentru a crea componente prin LMD sau pentru acoperire și este capabil să comute automat pulberile la jumătatea funcționării, nefiind necesară schimbarea duzei. Chiar și piese complexe, precum lamelele de turbină Inconel cu canale de răcire integrate, pot fi construite prin LMD. Piesele pot fi apoi finisate până la atingerea nivelului de calitate dorit.

Caracteristicile multitasking ale mașinii-unelte includ, prin urmare, și combină operațiunile care nu pot fi obținute prin prelucrarea convențională. Capacitățile mașinii includ în continuare procesarea, frezarea, precum și îndepărtarea părților de fricțiune, stratificarea, reprofilarea și finisarea. Prin urmare, reparațiile matriţei pot fi efectuate cu ușurință pe o singură mașină-unelte, care combină prelucrarea convențională cu LMD.

MULTUS U5000 LASER EX

Acest CNC dispune de un ax ce dezvoltă un cuplu de rotire mare, de 1.413 Nm, conceput pentru operații de strângere la viteze reduse ale axului. Mașina multitasking se ocupă de piese cilindrice medii și mari cu diametre de până la 650 mm, precum și materiale dificil de tăiat, utilizate în componentele aerospațiale, cum ar fi Titanium și Inconel. Pentru a asigura procesarea de la început până la terminare, printre caracteristicile de lucru ale mașinii sunt incluse și operațiile de șlefuire fină. La fel ca și alte modele LASER EX de la Okuma, MULTUS U5000 LASER EX este echipat cu un laser TRUMPF TruDisk de înaltă calitate. Caracteristicile mașinii includ, de asemenea, creşterea puterii laserului cu optică dedicată, un proces puternic care este mai rapid și provoacă distorsiuni mult mai mici decât tratamentul termic convențional. Acest lucru are ca rezultat o precizie deosebită și o viteză semnificativ mai mare.

MU-S600V

Tot în cadrul EMO 2017, Okuma a prezentat şi cel mai recent centru de prelucrare verticală cu 5 axe MU-S600V. Noua maşină introdusă în portofoliul Okuma oferă o automatizare superioară, fără echipamente de transport extern, dar şi o flexibilitate ridicată în ceea ce privește modificările volumului și tipului de producție. Având în vedere cererea din ce în ce mai mare pentru produse personalizate, producătorii trebuie să facă față provocării de a obține o producție cu volume diferite. Okuma MU-S600V este conceput ca un răspuns la această cerere.

Conceptul nou  utilizează o singură mașină multifuncțională în loc de o varietate de mașini-unelte necesare în trecut pentru formatele de producție diferite. Modificările dimensiunii lotului de producție, precum și modificările de configurare sunt acum ușor de realizat. Cu o lățime a mașinii de 1400 mm, dispozitivul ultra-compact MU-S600V poate fi conectat la un număr infinit de unități suplimentare pentru a forma o linie de producție inteligentă și automatizată. Cu posibilități nesfârșite, producătorii sunt liberi să proiecteze o linie de producție care să satisfacă toate cerințele specifice ale producției lor. După fiecare etapă de procesare, piesa de prelucrat este trecută de la o unitate la alta prin masa robotizată a mașinii. Acest transfer este efectuat în întregime fără echipamente externe de automatizare sau interferențe manuale. MU-S600V permite prelucrări a pieselor cu diametre de până la 600 mm.

Centrul de prelucrare ultra-compact, cu 5 axe, a fost prezentat într-un set de două unităţi, cu două platforme ABB PalletPickers pentru încărcare și descărcare. Robotul a preluat piesele direct de pe palet, indiferent dacă elementele au fost aranjate în straturi cu separatoare sau semi-orientate, fără separatoare. Un sistem integrat ghidează robotul cu precizie și identifică localizarea și orientarea componentelor.

Aceasta permite timpi de comutare semnificativ mai rapizi între diferite piese de prelucrat. Centrul LB3000 EXII-MYW este utilizat împreună cu un sistem Robot ABB MT5, pentru creşterea eficienţei şi productivităţii maşinii-unelte. Celula robot permite o producție cu volum mare, cu integrarea procesului de prelucrare înainte / înapoi. Pentru a asigura o detectare precisă și o manipulare a pieselor, robotul vine cu un sistem sofisticat de vizualizare. Încărcătorul Okuma permite schimbări rapide între diferitele componente. La EMO, a fost folosit centrul de strunjire Okuma LT2000 EX. Numărul său mare de configurații posibile face ca încărcătorul portant să fie o opțiune versatilă pentru o gamă largă de aplicații, combinând prelucrarea primară cu cea secundară într-o singură platformă compactă. Este ușor de instalat și operat și permite o creștere imediată a productivității. Mai multe mașini prezentate în cadrul standului Okuma dispuneau de sistemele automate de schimbare a paleților (APC), cum ar fi cel mai mare centru de prelucrare MU-10000H (2APC) și centrul de prelucrare cu 5 axe MU-4000-V-L (6APC). Noul strung vertical, Okuma V920EX, poate oferi o productivitate înaltă datorită sistemului de schimbare automată a instrumentului (ATC), care poate gestiona până la opt unelte.

Okuma Europe GmbH este reprezentatul de vânzări și servicii al companiei Okuma Corporation, lider mondial în mașinile-unelte CNC (Computer Numeric Control), fondată în 1898 în Nagoya, Japonia. Tehnologia inovatoare și fiabilă a Okuma permite utilizatorilor să funcţioneze continuu, cu profitabilitate maximă. Împreună cu rețeaua de distribuție lider în domeniu, Okuma facilitează calitatea, productivitatea și eficiența, oferindu-i clientului multiple avantaje într-un mediu atât de competitiv.